Barrel and Boar
Blog Aanrijdingen met reeën

Aanrijdingen met reeënWat we kunnen doen om dit te voorkomen?

Als in het voorjaar de wintersprongen uiteengaan, zoeken de reeën een plekje om weer meer solitair te leven. De jonge reebokken worden eerst verstoten en verderop in het voorjaar ook de jonge reegeiten. Zij moeten dan voor zichzelf een leefgebied gaan zoeken. Daarbij steken ze geregeld wegen over, vooral in de schemerperiodes of de nacht. 

Om die reden zien we in april en mei altijd een piek in het aantal fatale aanrijdingen met reeën. Vereniging Het Reewild wijst daarom op diverse manieren waarop automobilisten en overheden maatregelen kunnen treffen om aanrijdingen te voorkomen. Klik hier om te lezen wat we hier zoal aan doen. 


Wat u moet doen bij een aanrijding


U kunt de kans op een aanrijding verkleinen door op de provinciale wegen uw snelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur en om 's avonds met grootlicht te rijden (als er geen tegenliggers zijn). Maar soms is een aanrijding niet te voorkomen. Wat moet u dan doen?

Het is strafbaar om door te rijden. Rem af, wees waakzaam voor nóg een overstekende ree en zoek een veilige plaats om te parkeren naast de weg. Laat stadslicht en achterlicht branden, terwijl u eventuele andere inzittenden laat uitstappen die in de berm moeten wachten. Zoek het aangereden ree op, maar raak het nooit aan. Ook als het dier kermt van de pijn en u bevoegd jager bent en over een wapen beschikt, mag u het niet dood maken. Bepaal uw locatie aan de hand van wegnummers, hectometerpaaltjes of bebouwing. Bel de politie op 0900-8844, geef uw locatie door en vertel wat er is gebeurd en hoe het aangereden ree eraan toe is. Wacht op de politie of faunabeheerder. Als het aangereden ree is gevlucht, moet u het niet achtervolgen; de faunabeheerder kan het met een speciaal hiervoor getrainde hond opsporen.

Bron: Reewild.nl

Questions?