Blaser Huntec

05-06-2023

Kledingsysteem voor jachtprestaties op grote hoogte

Blaser Huntec is de nieuwste camouflage jachtkleding van de wapenbouwer uit Isny. Blaser heeft deze Huntec collectie gemaakt voor gepassioneerde bergjagers en bij uitbreiding voor alle beoefenaars van de actieve jacht. De kledinglijn is gebaseerd op de sleutelelementen die de R8 zo succesvol hebben gemaakt: modulariteit, veelzijdigheid, precisie en high-performance.

Blaser Huntec bevat alle essentiële kledingstukken die nodig zijn bij het jagen in een uitdagende omgeving, snel veranderende weersomstandigheden en diverse activiteitenniveaus. Om die reden wordt er gekleed volgens het laagjesprincipe. Zo maakt Blaser gebruik van een sneldrogend t-shirt als eerste laag, gevolgd door een vest als tussenlaag. Maar zo’n vest kan naargelang de temperatuur natuurlijk ook direct als buitenlaag gedragen worden.

Nooit meer koud

Dan is er ook nog ultrawarme kleding zoals bijvoorbeeld de Observer Jas. Deze isolerende jas beschermt je tegen koude op grote hoogte maar ook bij vriestemperaturen aan de grond. Hiervoor is Precision Thermo Regulation in het leven geroepen. Dit zogenoemde PTR-systeem zorgt voor een perfecte balans tussen warmtebehoud en ademend vermogen. Verder is het programma zo uitgebreid dat er zelfs rugzakken, petten en handschoenen in het unieke Blaser Huntec patroon beschikbaar zijn.

Blaser Huntec gaat voor Camo!

Goede camouflage is een must wanneer je bersend op jacht gaat. Je wilt immers zo min mogelijk worden opgemerkt. En vooral in de bergen waar weinig of geen bomen staan om je achter te verschuilen. Dan komt het aan op voorzichtigheid en het dragen van de juiste kleding. De camouflage van deze kleding moet ook aangepast zijn aan de typische begroeiing op gebergtes: struiken, mos en natuurlijk ook gesteente dat het landschap kleurt.

Daarnaast krijgt een jas of broek ook meer te verduren als je berst door datzelfde gesteente. Tot slot zijn er ook nog de extreme weersomstandigheden die plots op je pad komen. Van hagel- en regenbuien tot temperatuurverschillen van 15 graden tijdens het steeds hoger beklimmen van een berg.

Voor de totstandkoming werden talloze tests uitgevoerd. Niet alleen onder verschillende licht- en weersomstandigheden maar ook op variërende terreinen om te zorgen voor een camo kledinglijn die zijn naam eer aan doet – ontworpen voor jagers, door jagers en gemaakt door Blaser.

Huntec is zo ontworpen dat je je ideale microklimaat kunt creëren door je te kleden volgens het laagjesprincipe. Er zijn ontelbare combinaties mogelijk. Behalve van jezelf, hangt dit af van drie beslissende factoren: De buitentemperatuur, je activiteitsniveau en de weersomstandigheden.

PTR

Het PTR-systeem maakt gebruik van een combinatie van waterdichte en luchtdoorlatende materialen die verschillende niveaus van isolatie bieden. Het laagjesprincipe – d.w.z. de combinatie van verschillende kledinglagen – zorgt dus niet alleen voor het hoogste niveau van warmtebehoud, maar ook voor een optimaal ademend vermogen.


Concreet betekent dit dat de jasjes van de Observer, Supervisor en Operator kunnen worden gedragen als isolator onder de 3L jas of afzonderlijk als verwarmende laag.

Solid: puur natuur

Naast de camouflage van Huntec is er ook nog de Blaser Solid kledinglijn. De kleuren van de Solid-collectie zijn aangepast aan de natuurlijke tinten die rond de boomgrens te vinden zijn. Voorbeelden hiervan zijn tijm melange, donker olijf en ‘Highland green’. Deze kleuren garanderen een harmonieus samenspel tussen jager en omgeving. Met name de kleur Highland green laat je volledig opgaan in alpien jachtterrein.