Sako Powerhead Blade 10,5g/162 gr .308 Win (20st/box)

Merk: Sako

 73,95

Enkel af te halen in de winkel van Barrel and Boar, op vertoon van een geldig verlof.

Store onlyEnkel te verkrijgen in de winkel (91 op voorraad)
  • Snelle levering
  • 14 dagen niet goed, geld terug

Productinformatie

Sako Powerhead Blade is de nieuwste loodvrije patroon van Finse makelij. Met een 100% koperen projectiel bewijst Sako dat loodvrije kogels niet langer een variant maar zelfs beter kunnen zijn dan loodhoudende patronen.

Het is tot heden altijd een uitdaging geweest voor alternatieve munitie om dezelfde prestaties als lood te leveren. Vanwege niet genoeg vervorming op grote afstanden of bij bejaging van kleiner wild. Aan de andere kant was er dan weer te veel versplintering van de kogel waardoor veel wildbraad verloren ging.

Het pure, buigzame koper – gecombineerd met de in eigen huis ontwikkelde Blade Tip – brengt net zo goed een reekits op 120 meter als een keiler op 20 meter aan de grond. Dit wordt mede geholpen door Sako’s zogenaamde 5-staps terminale werking. Hierdoor blijft ook het wildbraad zoveel mogelijk geschoond. Door het verfijnde ontwerp van het projectiel heeft de kogel tevens een hoge ballistische coëfficiënt waardoor hij tijdens de vlucht langer vlak blijft.

Sako staat bij jagers en sportschutters al langer synoniem voor betrouwbare kwaliteitsmunitie. Met deze Powerhead Blade leveren de Finnen een effectieve, loodvrije jachtpatroon met de nauwkeurigheid van wedstrijdmunitie. Een verpakking telt 20 stuks.

Specificaties

Kaliber .308 Win.
Merk Sako