BioAmmo Lux Steel 34gr H3 12 (25st/box)

Merk: BioAmmo

 19,70

Enkel af te halen in de winkel van Barrel and Boar, op vertoon van een geldig verlof.

Store onlyEnkel te verkrijgen in de winkel (17 op voorraad)
  • Snelle levering
  • 14 dagen niet goed, geld terug

Productinformatie

BioAmmo is de eerste en enige 100% biologisch afbreekbare patroon, zowel voor de jacht (Lux) als de schietsport (Rex). Niet alleen de prop maar ook de huls is volledig vrij van plastic. BioAmmo kan zelfs een officieel, internationaal certificaat van composteerbaarheid voorleggen.

BioAmmo patronen zijn gemaakt op basis van plantaardige biopolymeren. Hierdoor laten ze geen enkel spoor van vervuiling achter na het schot. Waar proppen en hulzen van andere patronen er honderden jaren over doen om af te breken is een BioAmmo patroon onder ideale omstandigheden na anderhalf jaar volledig verdwenen.

Ideaal voor de schadebestrijding bij landbouwgewassen, wanneer in de nabijheid van water gejaagd wordt of elk schot dat tout court in de natuur gelost wordt. Nederland telt ongeveer 28.000 jagers. Stel dat elke jager per jaar gemiddeld 50 patronen zou verschieten, dan spreken we van 1.400.000 plastic proppen die achterblijven in de natuur. Dat zijn bijna anderhalf miljoen proppen per jaar.

Wat de schietprestaties betreft is BioAmmo de evenknie van de bekende patroonproducenten. Een snelle, hoogwaardige patroon met een goede spreiding die ook op hoogvliegend wild uitstekend presteert.

Met deze plasticvrije munitie laat de jacht- en schietsportsector zien dat het zelf initiatief neemt en niet wacht op politieke inmenging. Het gebruik van loodhagel staat in de Europese Unie immers al langer ter discussie. Steeds meer landen zijn bezig met het uitfaseren van lood en willen meteen de kans aangrijpen ook plastic te weren. In het Verenigd Koninkrijk staat dit bijvoorbeeld op de agenda voor 2025. Dankzij BioAmmo zijn die plannen zelfs nu reeds haalbaar.

De patronen van BioAmmo zijn per doos van 25 verkrijgbaar maar ook in overdozen van 250 patronen.

Specificaties

Kaliber Kal.12
Merk BioAmmo