Barrel and Boar
Nieuws Labrador Bing wint Nimrod 2019Labrador Bing wint Nimrod 2019

Ruim 2000 bezoekers zagen Bing gisteren de Nimrod 2019 winnen. Samen met voorjager Joachim van Beek sleepte de Labrador Retriever maar liefst 250 punten in de wacht, genoeg voor het hoogste goed in de jachthondensport. In totaal brachten twee honden alle apporten binnen waardoor zij als enige kanshebbers voor de titel overbleven. Daarbij levert dit beide honden het felbegeerde AA-diploma op dat enkel tijdens de Nimrod wordt uitgereikt. Zo hebben zij hun deelname optimaal benut aangezien een jachthond slechts één keer mag meedingen voor de titel. Naar goede gewoonte neemt ieder jaar een andere provincie de organisatie voor haar rekening. Deze keer was landgoed Nienoord in Groningen het decor van de topwedstrijd.

De 46e editie van de Nimrod startte al vroeg om 9 uur in de ochtend. Achttien jachthonden en hun voorjagers streden in de eindronde wat vergeleken kan worden met de Champions League voor jachthonden. De talrijk opgekomen bezoekers waren in koude maar droge weersomstandigheden getuige van een drietal proeven op de terreinen rondom het kasteel Nienoord. Dit omvatte bijvoorbeeld het zoeken van een apport in een dichte begroeiing, het volgen van een lang geurspoor en zelfstandig een apport binnenhalen buiten het zicht van de voorjager.

De aanwezigheid van hondenrassen was kleurrijk en divers. Zo kon je onder andere deze rassen in actie zien: Cesky Fousek, Curly Coated Retriever, Duitse Staande Draadhaar, Grote Munsterlander, Drentsche Patrijshond en Epagneul Picard. Met grote tevredenheid blikt de organisatie terug op een uitstekende editie.