Barrel and Boar
Nieuws Neushoornstroperij in Zuid-Afrika: 167 hoorns in beslag genomenNeushoornstroperij in Zuid-Afrika: 167 hoorns in beslag genomen


De Zuid-Afrikaanse politie heeft een immense vracht neushoornhoorns kunnen onderscheppen. Het zou gaan om de grootste vangst die in het land is buitgemaakt bij een enkele actie.

167 hoorns, dat is de sombere omvang van de onderschepte lading. Een getal dat 1 procent van de nog levende neushoorns in Zuid-Afrika vertegenwoordigt. Dit op een gebied dat nog iets groter is dan Frankrijk en Duitsland samen.

Twee verdachten (57 en 61) zijn opgepakt en inmiddels voorgeleid aan een magistraat in de stad Brits. De succesvolle operatie was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een speciale politie-eenheid en particuliere beveiligingsdiensten.

In een persbericht heeft de politie aangekondigd dat de hoorns naar Zuidoost-Aziƫ zouden verscheept worden. De waarde ervan wordt nog bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de eindsom uitkomt tussen zes en twaalf miljoen euro.

Bron: Jagen Weltweit