Barrel and Boar
Nieuws Roemeense beren brengen dodenteller op zeven
Roemeense beren brengen dodenteller op zeven

Een inwoner uit Roemenië heeft een aanval door een bruine beer niet overleefd. Dit jaar betreurt Roemenië inmiddels het zevende dodelijke slachtoffer door toedoen van beren.

Het laatste geval handelde om een 63-jarige schapenherder die werd aangevallen terwijl hij zijn kudde bewaakte in het bosgebied tussen Cucerdea en Giulus. Een andere herder had hem gevonden. Het slachtoffer had typische berenverwondingen.

Andere doden waren een bosarbeider (35), een landbouwer (70), een herder (47), een paddenstoelenplukker (47), een brandweerman en een visser.

Dan had een koppel uit het Duitse Beieren een paar maanden geleden meer geluk. Op vakantie in Roemenië werden zij tijdens een wandeling in Roemenië aangevallen door een beer met twee welpen. De berin had de jongeman te pakken maar liet deze na een vuistslag op de neus weer los. Desondanks liep de wandelaar zware bijtwonden op aan zijn onderbeen en drie beenbreuken.

De Roemeense jagersvereniging is al langer vragende partij om de jacht op bruine beren te versoepelen, aangezien het bestand de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid. De Roemeense minister van Milieu Christiana Palmer heeft eerder een vergaand verbod op de beren- en wolvenjacht uitgevaardigd voor ze een topfunctie kreeg bij de Verenigde Naties.