Barrel and Boar
Nieuws Zo staan de zaken er nu voor


Zo staan de zaken er nu voor

Een karrevracht chocoladeletters, de winkel van voor tot achter in de slingers en kartonnen kerstherten in elke hoek om je de laatste weken van het jaar feestelijk te laten shoppen. Ook een wit gepoederde stol vol krenten en amandelspijs. Zo lang als de gastentafel en goed voor minstens vijftig royale plakken heerlijke buikvulling. En dan waren er ook nog cadeautjes voor de kinderen. Kosten noch moeite hadden we gespaard om je vlak voor de feestdagen duidelijk te maken hoe dankbaar we je zijn als klant van Barrel and Boar. Tot een wintersprookje op maandagavond om 7 uur begon met: ‘Er was eens een persconferentie ….’

Maar geen zorgen, als jij niet naar de winkel kan komen dan komt de winkel naar jou. Alle traktaties incluis. Daarom spelen we voor kerstman in de webshop en krijg je bij elke online aankoop meer dan je besteld had. Zoals die ambachtelijke letter, gemaakt van echte chocolade, het Barrel and Boar mondkapje of een andere verrassing. En die heerlijke kerststol? Ook daar hebben we enkele barmhartige herders voor gevonden die zich daarover zullen ontfermen. Komt goed.

Zoals de zaken er nu voor staan kan je vanaf 20 januari weer in de winkel terecht. Tot die tijd kunnen we je gelukkig met de webshop nog bedienen, op elk moment van de dag. En mochten er nieuwe ontwikkelingen bekend zijn dan hoor je natuurlijk van ons.


Wat is er veranderd?

De persconferentie van afgelopen maandag heeft ook zijn weerslag op de schietsport en jacht. Zowel de KNSA als KNJV berichtten reeds de volgende dag over de nieuwe richtlijnen, te beginnen met de KNSA.


Schietsport

Het kabinet heeft per 15 december 2020 in Nederland een lockdown afgekondigd die in ieder geval tot 19 januari 2021 duurt. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken binnen sporten niet is toegestaan en dus ook alle schietsportverenigingen met binnen-schietbanen hun deuren moeten sluiten.


Buiten-schietbanen

Omdat buitensporten nog wel zijn toegestaan, kunnen de buiten-schietbanen open blijven.

Dat is echter alleen mogelijk onder strikte voorwaarden en dat zijn de volgende: 

 • Te allen tijde moet 1,5 meter afstand tot elkaar in acht worden genomen
 • Kantine, kleedkamers en douches moeten dicht blijven
 • Er moeten duidelijke trainingstijden worden vastgesteld en bij voorkeur een reserveringssysteem worden gebruikt, zodat sportschutters zich bij het bezoek aan de vereniging beperken tot de schietsportactiviteit, en direct daarna de accommodatie weer verlaten
 • Kampioenschappen en wedstrijden zijn niet toegestaan (een interne competitie in de vorm van een laddercompetitie is geen bezwaar)


Korpscheftaken

Verder was gisteren te lezen dat de Nationale Politie op 17 december de KNSA heeft laten weten dat in verband met de lockdown in Nederland, helaas de politie afdelingen Korpscheftaken geen aanvragen voor verlenging van wapenverloven of nieuwe aanvragen voor wapenverloven in behandeling zal nemen. Dat geldt tevens voor het bij- en afschrijven van vuurwapens. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 19 januari 2021.

Voor verlofhouders die in deze periode hun wapenverlof moeten verlengen, verzoekt de Nationale Politie de Minister om de eerder ingezette procedure van tijdelijke verlengingsbesluiten die per post worden toegezonden, voort te zetten.

Bron: KNSA


Jacht

Ook de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging had snel een aangepaste lijst paraat met daarop de vernieuwde, tijdelijke maatregelen.

De volgende zaken zijn nog toegestaan:

 • Jagen met maximaal twee personen of één huishouden
 • Valwildafwikkeling
 • Trainen en werken met de hond met maximaal twee personen of één huishouden
 • Verrichten van buitenactiviteiten zoals biotoopwerkzaamheden, etc. in groepen van maximaal twee personen of één huishouden

Dit mag niet meer:

 • Ontvang thuis zo min mogelijk bezoek. Mocht u toch bezoek ontvangen, beperk dit dan tot maximaal 1 groep van maximaal 2 personen per dag
 • Reis zo min mogelijk. Dat geldt ook voor een jachtdag
 • Zit u met mensen uit een ander huishouden in de auto, dan mogen er maximaal 2 personen in de auto zitten. Iedereen draagt dan een mondkapje

Bron: KNJV