Filter
Categorieën
Merk
Kaliber
Kledingmaat
Broekmaat
Schoenmaat
Kleur
Prijs

Lasers

Wapen lasers zijn apparaten die zijn ontworpen om een laserstraal te projecteren in de richting waar de schutter zijn of haar vuurwapen richt. Ze kunnen worden gemonteerd op een breed scala aan vuurwapens, waaronder pistolen en geweren. De laserstraal kan gebruikt worden om te richten en te helpen bij het nauwkeurig afvuren van het vuurwapen.

Lasers voor je vuurwapen in verschillende kleuren

Er zijn verschillende soorten lasers voor wapens, waaronder rood, groen en infrarood (IR). Rode lasers zijn de meest voorkomende en zijn zichtbaar voor het menselijk oog. Groene lasers zijn helderder dan rode lasers en kunnen worden gezien bij daglicht, wat ze populair maakt bij militaire en wetshandhavingsinstanties. Infrarode lasers zijn onzichtbaar voor het menselijk oog en worden meestal gebruikt voor militaire toepassingen.

Voordelen van wapen lasers

Naast dat een laser de nauwkeurigheid van een vuurwapen wordt verbeterd, biedt een wapen laser nog andere voordelen aan:

 

  • Sneller richten: Lasers stellen de sportschutter in staat om sneller te richten dan bij het gebruik van traditionele richtmiddelen. Dit kan cruciaal zijn in situaties waarin elke seconde telt, zoals bij een schutterscompetitie op basis van tijd.

 

  • Verbeterde trainingsmogelijkheden: Lasers kunnen worden gebruikt in trainingsprogramma’s om de nauwkeurigheid van de sportschutter te verbeteren. Sportschutters kunnen hun schietvaardigheden oefenen zonder live munitie te gebruiken, wat de veiligheid verhoogt en de kosten verlaagt.

 

  • Verminderde noodzaak van aanpassing: Wanneer een laser correct is afgesteld, kan de sportschutter vaak schieten zonder de richting van het vuurwapen te hoeven aanpassen. Hierdoor kan de schutter snel en effectief schieten zonder veel tijd te verspillen aan het aanpassen van het richtmiddel.