Filter
Categorieën
Merk
Kaliber
Kledingmaat
Broekmaat
Schoenmaat
Kleur
Prijs

Hagel

Hagel munitie, ook wel bekend als hagel, zijn kleine bolletjes of kogeltjes die worden gebruikt als projectielen in shotguns of hagelgeweren. Meestal wordt hagel munitie gemaakt van lood, maar het kan ook gemaakt worden van andere materialen zoals staal, bismut of wolfraam. Bij Barrel and Boar kun je terecht voor hagel munitie in verschillende grains en kalibers.

Hagel munitie voor sportieve doeleinden

Hagel munitie wordt gebruikt voor jacht op klein wild zoals vogels, konijnen en eenden, maar kan ook worden gebruikt voor sportieve doeleinden zoals kleiduivenschieten. Hagel munitie is ontworpen om een breed patroon van kogeltjes te verspreiden bij het afvuren, waardoor de kans op het raken van het doelwit groter wordt. Door verspreiding van de kogeltjes wordt het bereik van dit type munitie wel minder. Hoe verder je doel is, hoe meer de kogeltjes uit elkaar gespreid zullen zijn voordat ze het doel raken. Op grotere afstanden zullen de kogeltjes uit je hagelgeweer ook stopkracht verliezen, de individuele kogeltjes wegen immers niet veel.

Verschillende hagel munitie uitvoeringen

Naast het materiaal waaruit hagel munitie is gemaakt, zijn er ook verschillende maten en vormen beschikbaar, afhankelijk van het doel en de afstand tot het doelwit. De grootte van hagel wordt gemeten in “shot size” en wordt aangeduid met nummers, waarbij kleinere nummers grotere kogeltjes vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, nummer 9 hagel heeft kleinere kogeltjes dan nummer 4 hagel.
Bij Barrel and Boar verkopen wij verschillende uitvoeringen hagel munitie, van verschillende merken als: BioAmmo; Gamebore; Clever.