Filter
Categorieën
Merk
Kaliber
Kledingmaat
Broekmaat
Schoenmaat
Kleur
Prijs

Richtkijkers

Een richtkijker is een optisch vizier dat op een vuurwapen wordt gemonteerd om de nauwkeurigheid van het richten te verbeteren. In tegenstelling tot open richtmiddelen, zoals vizieren en korrels, biedt een richtkijker een vergroting en maakt het mogelijk om het doelwit duidelijker te zien.

Kenmerken van een richtkijker

Richtkijkers zijn te herkennen aan een aantal belangrijke kenmerken waardoor ze te onderscheiden zijn van andere vizieren:

Vergroting: Een van de belangrijkste voordelen van een richtkijker is de vergroting, waardoor de sportschutter het doelwit dichter bij kan zien en nauwkeuriger kan richten op grotere afstanden. Richtkijkers zijn verkrijgbaar met verschillende vergrotingen, afhankelijk van het type gebruik.
Verstelbaarheid: Een goede richtkijker heeft verstelbare reticles om het richten op verschillende afstanden en in verschillende omstandigheden te vergemakkelijken. Richtkijkers hebben ook verstelbare oculairs en dioptrie-instellingen, die de sportschutter in staat stellen om de richtkijker aan te passen aan zijn persoonlijke oogcorrecties.
Richtkijkers zijn vaak voorzien van tactische draaiknoppen voor elevatie en windcorrectie. Hiermee kan de sportschutter snel en nauwkeurig correcties maken om te compenseren voor winddrift en kogel daling op grotere afstanden.
Optisch systeem: Richtkijkers bestaan ​​uit verschillende optische componenten, zoals lenzen, prisma’s en reticles (kruisdraad). Het optische systeem bepaalt de kwaliteit van het beeld dat door de richtkijker wordt gezien, evenals de nauwkeurigheid van de reticles.

Ruime keuze richtkijkers

In het assortiment van Barrel and Boar vind je verschillende soorten richtkijkers met verschillende vergrotingen en verschillende prijsklassen. Met onze uitgebreide selectie van richtkijkers is er altijd een die past bij jouw schietsport behoeften.
Neem eens een kijkje naar de richtkijkers van bijvoorbeeld:

Weet je niet welke richtkijker het beste aansluit bij jou? Neem dan gerust contact op met ons team van experts, ons team gaat je helpen met het vinden van DÉ richtkijker voor jou!